Bij het zoeken naar een nieuwe baan kijk je ook altijd naar het salaris. Je wilt immers rondkomen van het bedrag dat je per maand van jouw nieuwe werkgever gaat krijgen. Het valt je dan direct op dat developers veel kunnen verdienen. ICT wordt daarom vaak als een van de beter betaalde banen gezien. Met een beetje geluk heb je binnen een aantal jaren al voldoende verdiend om een goede woning aan te schaffen. Maar hoe kan het nou dat dit beroep zo goed verdient? Er zijn immers meer beroepen die onmisbaar zijn.

Onmisbaar op de werkvloer

Een developer houdt gedurende de dag verschillende processen aan de gang. Door bij foutmeldingen direct opnieuw te programmeren kunnen grote problemen worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan besturingssystemen die ervoor moeten zorgen dat alles binnen een bedrijf draaiende houden. Als developer ben je daarom onmisbaar op de werkvloer. Veel mensen kunnen het werk immers niet uitvoeren zoals jij het kan. Er komt meer bij kijken dan achter jouw computer wat intypen. Je moet veel kennis hebben om de juiste codes in te voeren en direct te kunnen schakelen. Langer nadenken brengt immers problemen met zich mee.   

Freelance of vaste baan

Ook heb je als developer een zware studie achter de rug. De verschillende programmeertalen zijn niet eenvoudig en uiteindelijk kun je je specialiseren. Door jouw specialisatie ga je ook meer verdienen dan programmeurs die breed opgeleid zijn. Daarbij moet je ook rekening houden met het verschil in een vaste baan en freelance. Over het algemeen verdienen freelancers meer. Zij kunnen immers hun eigen prijzen hanteren en door de specialisatie worden er nog meer mogelijkheden geboden. Als je dus goed wilt gaan verdienen is het verstandig om te bekijken hoe jij ook een goede developer kunt worden.


administrator