Niet alleen een vrouw heeft haarverzorging nodig voor een mooie haardos, ook een man heeft hier baat bij. En gelukkig komen steeds meer mannen erachter dat ook haarverzorging bij hen geen overbodige luxe is. Hieronder zetten we op een rij waarom haarverzorging onmisbaar is voor mannen.

Dit is waarom het zo belangrijk is

Zowel mannen en vrouwen besteden tegenwoordig veel tijd aan hun uiterlijk. En dat is ook niet zo gek, want iedereen wil natuurlijk goed voor de dag komen. Een goede haarverzorgingsroutine is hierbij van groot belang. Met een goede haarverzorging ziet het haar er verzorgd uit en ga je hoofd- en huidproblemen uit de weg, zoals roos. Roos houdt in dat er allerlei velletjes van de hoofdhuid losraken en dat komt vervolgens in het haar terecht.

Tips om het haar te verzorgen

Wil je weten hoe je als man jouw haar optimaal kan verzorgen? Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet. 

1. Was het haar niet iedere dag

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het belangrijk om niet iedere dag je haar te wassen. Ook al is het misschien fijn om het wel te doen, je beschadigt hier alleen maar je haar mee. Probeer daarom niet meer dan drie keer per week je haar te wassen. Het is belangrijk om hier geduldig mee om te gaan: het haar zal vast in de tussentijd nog wel een paar keer vettig zijn, maar het heeft tijd nodig om jouw haar hieraan te laten wennen.

2. Gebruik goede haarverzoringsproducten

Wanneer het weer tijd is voor een wasbeurt, is het belangrijk om een goede shampoo te gebruiken die zowel goed is voor het haar als de hoofdhuid. Vervolgens doe je nog wat conditioner in het haar, zodat het haar de optimale verzorging krijgt. Kies bijvoorbeeld voor de American Crew Daily Conditioner. Deze conditioner zal het haar versterken en zorgt ervoor dat het haar gezond blijft. En dat is natuurlijk net wat we willen.

3. Schenk ook aandacht aan je baard of snor

Naast dat je aandacht aan je hoofdhaar moet geven, is het belangrijk om ook aandacht te schenken aan je gezichtsbeharing. Wanneer je gezegend bent met gezichtsbeharing is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Met de juiste baardverzorging loop jij rond met een goede, volle en glanzende baard. Hiervoor is het wel belangrijk om de juiste producten in huis te halen, zoals een baardolie, baardshampoo en een balsem. Vervolgens kun jij de deur uit met een verzorgde look.


administrator