Auto rijden: de één doet het graag, de ander beschouwt het als een noodzakelijk kwaad. Bij welk team jij ook hoort, gadgets maken autoritten zowel aangenamer als veiliger. Naast dat dit laatste prettig is voor je gemoedsrust, kan het ook financieel voordelig uitpakken. Soms kun je namelijk korting krijgen op de premie van je autoverzekering als je gedurende een bepaalde periode geen schades claimt. Benieuwd welke gadgets het overwegen waard zijn? Deze slimme snufjes zijn aan te raden voor iedere auto.

Dashboardcamera

Steeds meer automobilisten hebben een dashboardcamera in hun voertuig en met goede reden. Het beeldmateriaal dat de camera vastlegt, kan namelijk aangevoerd worden als bewijsmateriaal als de auto betrokken raakt bij een ongeluk of ander soort ongeval. Ook de motion detection functie heeft voor veel autobezitters toegevoegde waarde. Mocht de auto in stilstand benaderd worden door een dief of andere auto, dan gaat de camera – die op standby stond – automatisch draaien. Een dashcam kan dus ook pogingen tot inbraak en schade door per ongeluk schampen vastleggen. 

Tip: verzekering auto berekenen? Online zijn diverse tools te vinden waarmee je eenvoudig de premie voor een autoverzekering kunt uitrekenen.

Draadloze telefoonhouder en -oplader

Op handheld telefoongebruik in het verkeer staan hoge boetes. Niet zo gek als je bedenkt hoeveel ongelukken er gebeuren door even snel op een appje te reageren of de telefoon op te nemen als je gebeld wordt. Door een telefoonhouder op de voorruit of het ventilatierooster te plaatsen, kun je je telefoon eenvoudig handsfree bedienen. Tegenwoordig zijn er ook telefoonhouders op de markt waarmee je je telefoon draadloos kunt opladen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een lege batterij als je met je telefoon navigeert of muziek afspeelt.

Bluetooth carkit

Niet elke auto beschikt over Bluetooth. Met name in oudere auto’s wil deze verbindingsmogelijkheid nog wel eens ontbreken. Vervelend, want hierdoor kun je geen eigen muziek afspelen over de radio of telefoneren via het geluidssysteem van de auto. Een Bluetooth carkit biedt dan een uitkomst. Door deze in de sigarettenaansteker te pluggen, kun je eenvoudig je smartphone met de electronica van je auto verbinden. Sommige wat duurdere carkits kunnen ook de accuspanning van de auto meten en de FM-frequentie weergeven.

Waarschuwingssysteem

Een ongeluk zit in een klein hoekje, al helemaal in het verkeer. Een extra ‘paar ogen’ dat meekijkt is dan ook mooi meegenomen, vooral als je veel kilometers alleen maakt. Goedkoop zijn slimme waarschuwingssystemen vaak niet, maar ze kunnen veel (financiële) schade voorkomen. De slimme camera kijkt namelijk met je mee en geeft zowel een geluidsalarm als een melding op de display af als zich een gevaarlijke situatie voordoet. Denk bijvoorbeeld aan een auto die acuut remt of een fietser die uit een steegje komt schieten.


administrator