Een steentje bijdragen aan het milieu wordt steeds belangrijker. Vandaag de dag wil vrijwel elke organisatie groener worden. Bij vooral de autobranche merken we dat: de komst van auto’s die geen schadelijke stoffen uitstoten is helemaal hip and happening. Ook Audi probeert een steeds duurzamer bedrijf te worden. Hoe ze dat aanpakken, lees je hieronder.

Elektrisch aanbod

Zoals net al kort werd benoemd, wordt het rijden in een milieuvriendelijke auto steeds geliefder. Er worden dus massaal elektrische auto’s geproduceerd. Audi is van plan om in 2025 dertig elektrische modellen aan te bieden, waarvan er twintig volledig elektrisch zijn. Hiermee komen er een boel auto’s vrij die geen CO2 uitstoten en dus niet schadelijk zijn voor het milieu. De elektrische autowereld zal dus enorm worden uitgebreid door dit innovatieve Duitse merk. Wil jij ook het comfort ervaren van een Audi? Met een leasecontract op basis van financial lease gaat dat al heel eenvoudig.

Fabriek in Brussel

Net als veel andere automerken is ook Audi druk bezig met het verduurzamen van hun bedrijf. Zo hebben ze een CO2-neutrale fabriek in Brussel waar talloze auto’s worden geproduceerd en vervolgens van de band afrollen. Dit doen ze op basis van energie die ze telkens hernieuwen. Er bestaat dus een grote kans dat jij rondrijdt in een Audi A5 die hier is geproduceerd. Hierdoor ga jij net een stukje milieubewuster de weg op.

Unieke laadpalen

Een elektrische auto is niets zonder een laadpaal. Toch ervaren veel elektrische rijders het ongemak van het opladen van zo’n auto: er is of geen laadpaal in de buurt, of het aanschaffen van een laadpaal kost handenvol geld. Audi heeft hier ook over nagedacht en is aan het overwegen om een uniek concept te ontwikkelen. Dit concept houdt in dat je de laadpalen op verschillende locaties kunt gebruiken. De reden hierachter is dat het aantal laadpalen langs de weg vrij beperkt is. Natuurlijk gaat het opladen van jouw auto dan ook volledig op groene stroom. Het automerk is dus aan het overwegen om een eigen laadpaalnetwerk te realiseren. Zo kun jij zonder moeite jouw Audi A3 e-tron opladen.

Kunstleer

Veel auto’s zijn bekleed met leer, en dan wordt er met name de huid van dieren gebruikt. Toch is niet iedereen het hier mee eens, want dit is niet bepaald diervriendelijk. Gelukkig denkt ook Audi hierover na, want zij willen auto’s ontwerpen die volledig zijn bekleed met kunstleer. Dit wordt ook wel vegan leer genoemd. De ontwikkelingen zijn dus volop in gang en Audi overweegt om de Audi e-tron SUV in kunstleer aan te bieden. Toch is Audi niet het allereerste automerk dat overstapt naar kunstleer. Zo gebruikt Tesla alleen nog maar synthetisch leer en ook Mercedes maakt gebruik van namaakleer. 


administrator